Składniki:
ciasto francuskie
pęczek szparagów
zioła (bazylia, rozmaryn, tymianek), sól, pieprz
jajko
oliwa
ser żółty
szynka
Szparagi myjemy, kładziemy na rozmrożonym cieście francuskim pociętym na kwadraty, zawijając w szynkę, następnie zamykamy każdy kwadrat, ciasto z wierzchu smarujemy zmiksowanym jajkiem, posypujemy przyprawami (wszystkimi wyżej wymienionymi i ziołami), wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 12 minut, po wyjęciu polewamy oliwą, posypujemy żółtym serem, doprawiamy do smaku.
ciasto francuskie
pęczek szparagów
zioła (bazylia, rozmaryn, tymianek), sól, pieprz
jajko
oliwa
ser żółty
szynka
Szparagi myjemy, kładziemy na rozmrożonym cieście francuskim pociętym na kwadraty, zawijając w szynkę, następnie zamykamy każdy kwadrat, ciasto z wierzchu smarujemy zmiksowanym jajkiem, posypujemy przyprawami (wszystkimi wyżej wymienionymi i ziołami), wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 12 minut, po wyjęciu polewamy oliwą, posypujemy żółtym serem, doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz