Składniki na ciasto:
- 5 żółtek
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 margaryna
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru pudru
- słoik dżemu żurawinowego
ciasto zagnieść, wylepić tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 25 - 30 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić, posmarować dżemem żurawinowym.
Składniki na masę:
- śmietana kremówka 500 g
- serek mascarpone
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżki cukru pudru
- barwnik do śmietany malinowy ( 2 łyżki)
Śmietanę zmiksować, dodać mascarpone i stopniowo dodawać pozostałe składniki.
Gotowy krem wyłożyć na ciasto, dla dekoracji - np płatki migdałów.
tort wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
SMACZENGO!
Pyszny tort, na kruszonce - już mi się podoba :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńjestem kruszonkowym pożeraczem, więc to coś dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńI jest meeeega prosty do zrobienia;) super że ktoś tu jeszcze zagląda mimo wielkiej przerwy w publikowaniu;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny :)
OdpowiedzUsuńBył;)
Usuń