fornetti z budyniem

bierzemy ciasto francuskie, rozmrażamy, gotujemy budyń - odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.
ciasto można trochę rozwałkować, następnie kroimy na małe prostokąty. na każdym z takich prostokątów układamy łyżeczkę budyniu. następnie zawijamy, brzegi ugniatamy widelcem, smarujemy zmieszanym jajkiem, posypujemy cukrem - najlepiej brązowym - wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach. wyjmujemy i konsumujemy! smacznego!










Komentarze

  1. Po fornetti (tych ciastkach co sprzedają w budkach) zawsze mnie brzuch boli ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie;) tez nie dwano robilam z budyniem i ananasem:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. zapomniałam jak bardzo lubiłam fornetti

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś szalałem za fornetti, ale coś mi się wydaje, że mogę wrócić do tego szaleństwa we własnym (Twoim) wydaniu

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz