Piwny kurczak

  • butelka piwa
  • cały kurczak
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz, sól
  • 3 łyżki masła
kurczaka myjemy nacieramy solą, pieprzem i przyprawą, i obkładamy masłem - również do środka, tak przygotowanego kurczaka zostawiamy minimum na 2 godziny w lodówce, na butelkę nadziewamy kurczaka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ponad 1,5 godziny.




Komentarze

  1. Nieiwem jak to mozliwe, ale napsialam komentarz jakis czas temu a tu... nic!!! Ehh ta technika:) W kazdym razie, uwielbiam ten przepis!!! Nie ma duzo pracy przy tym a kurczaczek jest zawsze delikatny i mięciutki....jummmy! Polecam wstawienie butelki do zaroodpornego naczyna i dolanie odrobiny wody- skapujacy tluszcz, nie bedzie sie przypalał:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie będę okrywać że między innymi dzięki Tobie skorzystałem z tego przepisu! :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz