składniki:
Formę do pieczenia wykładamy papierem, dno i brzegi delikatnie smarujemy masłem.
pieczemy w 170stopniach przez 60-70 minut, po ok 50 minutach robimy polewę - mieszając śmietankę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
ciasto studzimy w uchylonym, wyłączonym piekarniku, następnie schładzamy kilka godzin w lodówce.
- 1 kg sera białego potrójnie mielonego
- 300 g cukru
- 5 jajek
- 1 łyżka skórki cytrynowej
- 2 łyżki budyniu śmietankowego
- sok z cyrtyny
- 100 ml śmietanki 36%
- 2 łyżki cukru pudru
Formę do pieczenia wykładamy papierem, dno i brzegi delikatnie smarujemy masłem.
pieczemy w 170stopniach przez 60-70 minut, po ok 50 minutach robimy polewę - mieszając śmietankę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
ciasto studzimy w uchylonym, wyłączonym piekarniku, następnie schładzamy kilka godzin w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz