Amoro Pomidorro cz. II vol I

padło na pomidora i pierś.

  • przecier pomidorowy 500 ml
  • 3 duże pomidory
  • pierś z kurczaka
  • przyprawy: bazylia, papryka ostra i słodka, Vegeta do warzyw, oregano, koper włoski
  • 4 ząbki czosnku
  • makron
rozpoczynamy od wstawienia wody na makaron, następnie kroimy pierś i podsmażamy, w tym czasie kroimy pomidory w średnie kawałki, cześć dodajemy do mięsa na patelnię a pozostałe kawałki dodajemy do gotującego się przecieru pomidorowego do którego dodajemy wszystkie wyżej wymienione przeprawy łącznie z czosnkiem, następnie czekamy aż pomidory rozmiękną. 
wszystko razem mieszamy, dodatkowo posypujemy serem żółtym. Smacznego! 






Komentarze

  1. hehe przez moje całe studia to było najbardziej częstse i wuszkane danie hehe;p

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz