przyszła pora na samodzielnie wykonanie jednego z moich ulubionych dań.
40 dag białego sera
1 duża cebula
pieprz
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto - ma wyjść miękkie i elastyczne.
2. Przygotowujemy farsz: ugniecione ugotowane ziemniaki mieszamy z rozdrobnionym twarogiem, dobrze zrumienioną cebulą i pieprzem, wszystko razem dokładnie mieszamy.
3. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Najlepiej smakuje serwowane z przysmażoną cebulą na maśle.
Składniki:
Na ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
1 jajko
2-3 łyżki oleju
sól
Na farsz:
pół kilo ugotowanych ziemniaków40 dag białego sera
1 duża cebula
pieprz
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto - ma wyjść miękkie i elastyczne.
2. Przygotowujemy farsz: ugniecione ugotowane ziemniaki mieszamy z rozdrobnionym twarogiem, dobrze zrumienioną cebulą i pieprzem, wszystko razem dokładnie mieszamy.
3. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Najlepiej smakuje serwowane z przysmażoną cebulą na maśle.
Uwielbiam:). Zrobiłaś mi chętkę na ruskie:)
OdpowiedzUsuń