pora na coś domowego, coś fastfoodowego
składniki:
zaczynamy od kotletów - do mięsa dodajemy jajko, vegetę, bułkę tartą i wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy płaskie kotlety (proporcjonalne do kształtu bułki), smażymy na patelni.
bułki przekrojone na pół wkładamy do piekarnika na 10 minut, w 150 stopniach tak aby, były ciepłe i chrupiące.
kotlety zdejmujemy z patelni i kładziemy na papierowym ręczniku kuchennym - tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
na ciabattę układamy sałatę, kotlet, ser żółty, pomidor, ogórek, cebulę, polewamy ketchupem, musztardą i majonezem - przykrywamy, wstawiamy do ciepłego piekarnika na 5-10 minut - wyjmujemy ciepłe, gotowe hamburgery!
składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 1 jajko
- trochę bułki tartej
- ketchup, musztarda, majonez
- vegeta
- ser żółty
- bułki typu ciabatta
- sałata - może być lodowa
- ogórek konserwowy
zaczynamy od kotletów - do mięsa dodajemy jajko, vegetę, bułkę tartą i wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy płaskie kotlety (proporcjonalne do kształtu bułki), smażymy na patelni.
bułki przekrojone na pół wkładamy do piekarnika na 10 minut, w 150 stopniach tak aby, były ciepłe i chrupiące.
kotlety zdejmujemy z patelni i kładziemy na papierowym ręczniku kuchennym - tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
na ciabattę układamy sałatę, kotlet, ser żółty, pomidor, ogórek, cebulę, polewamy ketchupem, musztardą i majonezem - przykrywamy, wstawiamy do ciepłego piekarnika na 5-10 minut - wyjmujemy ciepłe, gotowe hamburgery!
Komentarze
Prześlij komentarz