Jabłko w muffinie

i to dokładnie w tej kolejności - nie na odwrót!

składniki:
  • dwa dorodne, twarde jabłka
  • 250 ml mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 70 ml oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka sody
  • 2 łyżki kakao
wszystkie składniki oprócz jabłek - które obieramy i kroimy w kostki/paski - mieszamy razem w mikserze, następnie muffinową masę umieszczamy w papierkach do muffinów, na wierzch każdego kładziemy kawałek jabłka, pomagając mu zatopić się trochę w otchłani czekoladowego ciasta...
i kiedy już to mamy - wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach
wyjmujemy i jemy - chyba że wolimy użyć jeszcze jakieś dekoracji:)





Komentarze

Prześlij komentarz