Serowe bułki z ciastem francuskim

najprostszym sposobem na zaspokojenie swojego zwiększonego zapotrzebowania na cukier, jest zrobienie czegoś szybkiego z fantastycznego ciasta francuskiego!
jak przy okazji namierzymy w lodówce jeszcze chudy ser, i przy większym szczęściu odkryjemy w kuchni paczkę cukru waniliowego i trzcinowego, nie wspominając o jednym jajku...to
mamy szansę na upieczenie pysznych serowych bułek.
rozmrożone ciasto trzeba trochę potraktować wałkiem, następnie ser mieszamy z cukrem waniliowym, w misce rozbijamy jajko. z ciasta wycinamy 4 grube pasy, na krawędziach każdego z nich układamy serowy pas, zawijamy w rulon, a następnie jeszcze w okrąg, smarujemy zmieszanym jajkiem - i na koniec posypujemy cukrem trzcinowym...
pozostaje już tylko nagrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić do niego nasze buły na 25 minut.
już po tym czasie pozostaje tylko uważać na oparzenia przy pospiesznym pałaszowaniu...









Komentarze