pora na kolejną odsłonę mojego popisowego deseru - TIRAMISU - tym bardziej kawowo - brzoskwiniowa wersja
składniki:
następnie kroimy brzoskwinie w pasy, zalewamy kawę - nasączamy w niej lekko biszkopty, które układamy na dnie naczynia, kiedy całe mamy już wyłożone nakładamy brzoskwinie - przykrywamy wszystko masą i zabieramy się dokładnie tak samo do drugiego poziomu.
na samym końcu posypujemy wszystko bogato kakao.
składniki:
- puszka brzoskwiń
- serek mascarpone 250 g
- 4 łyżki cukru pudru
- kawa rozpuszczalna (4 łyżki)
- 2 serki naturalne (lub greckie)
- biszkopty - 2 opakowania
następnie kroimy brzoskwinie w pasy, zalewamy kawę - nasączamy w niej lekko biszkopty, które układamy na dnie naczynia, kiedy całe mamy już wyłożone nakładamy brzoskwinie - przykrywamy wszystko masą i zabieramy się dokładnie tak samo do drugiego poziomu.
na samym końcu posypujemy wszystko bogato kakao.
Komentarze
Prześlij komentarz