francuskim inspiracjom nie ma końca...
i to wcale nie jest spowodowane wyborami które właśnie odbywają się w kraju słynącym z żabich udek, pieczonych kasztanów i pewnej wieży...
tym razem wykorzystamy:
Ciasto francuskie zaginamy w każdym boku, tak aby powstała zagłębiona forma, posypujemy cukrem i cynamonem dla smaku. Następnie nakładamy cienko pokrojone jabłka - w rzędach, posypujemy cukrem i cynamonem. Wstawiamy do pieczenia na 15 minut w 200 stopniach.
i czekamy na francuski wynik w piekarniku!
p.s. już nawet jest nowa zakładka "ciasto francuskie" bo inspiracjom nie ma końca..+
i to wcale nie jest spowodowane wyborami które właśnie odbywają się w kraju słynącym z żabich udek, pieczonych kasztanów i pewnej wieży...
tym razem wykorzystamy:
- 2 średnie jabłka
- ciasto francuskie
- cynamon w proszku
- cukier
Ciasto francuskie zaginamy w każdym boku, tak aby powstała zagłębiona forma, posypujemy cukrem i cynamonem dla smaku. Następnie nakładamy cienko pokrojone jabłka - w rzędach, posypujemy cukrem i cynamonem. Wstawiamy do pieczenia na 15 minut w 200 stopniach.
i czekamy na francuski wynik w piekarniku!
p.s. już nawet jest nowa zakładka "ciasto francuskie" bo inspiracjom nie ma końca..+
Komentarze
Prześlij komentarz