Sernik na herbatnikach

Składniki:
  • kilogram tłustego sera
  • 2 serki waniliowe
  • 3/4 szklanki cukru
  • sześć jaj
  • cukier waniliowy
  • dwa budynie śmietankowe lub waniliowe
  • bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa - co kto lubi)
  • masło roślinne
  • herbatniki  

Wszystkie składniki wrzucamy do miksera oprócz jajek - żółtka dodajemy do masy, białko ubijamy na sztywną masę - na końcu delikatnie łączymy z masą serową - najlepiej robić to ręcznie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na jego wierzch układamy herbatniki - na wszystko wylewamy masę serową. Pieczemy w 185 stopniach - 45 minut.
Smacznego!








Komentarze

  1. szybsza wersja, zamiast zagniatać kruche ciasto-super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Miła odmiana dla mieszanki ciastek z masłem albo kruchego spodu :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz