Rolada Serowa

kolejne przygotowania do przyjmowania gości u Alexis trwają, teraz pora na Roladę Serową.

Składniki:
5 jaj
20 dag sera żółtego (najlepiej Gouda)
0,5 kg pieczarek
0,5 kg piersi z indyka
2 łyżki majonezu

Uwaga! przepis dyktuje Alexis, więc może być nieco chaotyczny...

jajka wbijamy do miski miksujemy z dwoma łyżkami majonezu (nie zastanawiamy się - tylko używamy miksera), doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem - Alexis radzi,
następnie dodajemy starty ser, mieszamy wszystko i układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut z termoobiegiem.

Czekamy, trochę przy tym się nagadamy, ale nie za długo, bo w tym czasie możemy zabrać się za indyka:

pierś z indyka kroimy w dłuższe paski.
w tym czasie pieczarki traktujemy tak samo, podsmażamy, to samo robimy z cebulą, kiedy warzywa są już gotowe łączymy je ze sobą.
PS. do smażenia polecamy masło - Alexis kocha masło, z wzajemnością!

następnie na masę serową nakładamy pokrojone piersi trochę rozbite aby były cienkie, na wierzch wykładamy warzywa, zawijamy razem z masą serową z papierem do pieczenia, wkładamy do piernika na 50 minut w 180 stopniach z termoobiegiem, 10 minut przed wyjęciem rozcinamy papier na wierzchu żeby ser też się zapiekł.

Gotowe!

Ave Alexis!

Smacznego!

Komentarze