Papryka. po prostu mięsna papryka.

po długim okresie lenistwa, na wiosnę pora powrócić do kuchni, chociażby weekendowo. Dla wszystkich zabieganych polecam szybki i praktyczny pomysł na obiad. (kiedy nie zjemy wszystkiego, można spokojnie zabrać ze sobą jako lunch do pracy).

składniki:
- 4 średnie papryki
- 1/2 kg mięso mielone z indyka
- jajko
- kajzerka
- przyprawa do mięs

Kroimy paprykę - tak aby został "kapturek - jak na zdjęciach", myjemy i oczyszczamy. Przygotowanie mięsa - bułkę namoczoną w ciepłej wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa, razem z przyprawami i jajkiem, dokładnie wyrobić. Następnie mięsem wypełnić papryki i przykryć "kapturkami". Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 40 minut (temp. 190 stopni).

Smacznego!




Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. już niedługo pojawią się jeszcze inne warzywa w różnych odsłonach :-)

      Usuń

Prześlij komentarz