Sernik Cappuccino

Przyznam się, że jest to przepis skradziony od Małgorzaty Potockiej z Dzień Dobry TVN, jednak z małymi zmianami.

Składniki masy serowej:
Ser biały - 1kg
Cukier drobny biały w kartonie z zakrętką „Cukier Królewski” - 200g
Masło - 120g
Jajka – 4 szt.
Mąka - 70g
Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki
plus dodatkowo budyń waniliowy


Składniki spodu orzechowego:
Mąka - 100g
Orzechy laskowe - 100g
Masło - 100g
Cukier drobny trzcinowy w kartonie z zakrętką „Cukier Królewski” - 100g

Przygotowanie:
Zaczynamy od przygotowania kruchego spodu. Składniki łączymy robiąc kruszonkę, którą wysypujemy dno tortownicy i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 15 minut. W trakcie pieczenia spodu zabieramy się za masę serową. Masło ucieramy z cukrem drobnym białym, dodajemy jajka, ser, a na koniec mąkę i budyń. Masę wykładamy na podpieczony spód orzechowy i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. 


Komentarze

Prześlij komentarz