Chińszczyzna z włoszczyzną

składniki:
  • włoszczyzna
  • pierś z kurczaka
  • papryka
  • pieczarki
  • czosnek
  • sos sojowy
  • przyprawa do dań azjatyckich (polecam "pięć smaków")
  • ryż naturalny brązowy
rozpoczynamy od umycia i pokrojenia warzyw, i przygotowania ich na woku - tak aby były miękkie, polewamy je w czasie gotowania sosem sojowym i przyprawiamy, dodajemy czosnek ok. 4 ząbki.
pora na pierś z kurczaka:
kroimy w podłużne kawałki, smażymy na patelni, polewamy sosem sojowym, dodajemy czosnek ok 6 ząbków.

w tym momencie możemy przystąpić do gotowania ryżu, kiedy warzywa już będą miękkie i ugotowane, dodajemy do nich usmażoną pierś w razie co doprawiamy do smaku, na talerz podajemy razem z ryżem.






 

Komentarze

  1. Już od dawna chodzi za mną chińszczyzna, w lidlu tydzień azjatycki, kupiłam fajne sosy np. do dań z woka, idealnie będą pasować do takich pyszności:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz