składniki:
pora na pierś z kurczaka:
kroimy w podłużne kawałki, smażymy na patelni, polewamy sosem sojowym, dodajemy czosnek ok 6 ząbków.
w tym momencie możemy przystąpić do gotowania ryżu, kiedy warzywa już będą miękkie i ugotowane, dodajemy do nich usmażoną pierś w razie co doprawiamy do smaku, na talerz podajemy razem z ryżem.
- włoszczyzna
- pierś z kurczaka
- papryka
- pieczarki
- czosnek
- sos sojowy
- przyprawa do dań azjatyckich (polecam "pięć smaków")
- ryż naturalny brązowy
pora na pierś z kurczaka:
kroimy w podłużne kawałki, smażymy na patelni, polewamy sosem sojowym, dodajemy czosnek ok 6 ząbków.
w tym momencie możemy przystąpić do gotowania ryżu, kiedy warzywa już będą miękkie i ugotowane, dodajemy do nich usmażoną pierś w razie co doprawiamy do smaku, na talerz podajemy razem z ryżem.
Już od dawna chodzi za mną chińszczyzna, w lidlu tydzień azjatycki, kupiłam fajne sosy np. do dań z woka, idealnie będą pasować do takich pyszności:)
OdpowiedzUsuń