poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Pesto pomidorowo-czosnkowe z bazylią

Składniki:
  • 350 g pomidorów koktajlowych (jak nie - to dwa zwykłe pomidory) 
  • makaron
  • ser żółty (twardy, do starcia)
  • bazylia (sucha i prawdziwa)
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • papryka chili (może być papryka ostra) 

zaczynamy od gotowania makaronu - musimy pamiętać - kiedy będziemy już go odcedzać - potrzebujemy 1 szklankę wody w której się gotował.

do miski wkładamy pomidory, bazylię, oliwę, dodajemy przyprawy ( papryka, sól, pieprz), następnie kiedy mamy już wodę z makaronu - wszystko razem miksujemy blenderem.

następnie niedokładnie zmieszaną masę, dodajemy do makaronu, posypujemy serem... i konsumujemy!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz