składniki:
rozmrażamy ciasto francuskie, cukier mieszamy z cynamonem, wysypujemy na rozwałkowane ciasto francuskie, trochę zostawiamy, składamy placek z dwóch stron na pół, ponownie posypujemy, i powtarzamy składanie z dwóch stron, następnie łączymy pozostałe dwa wałki - i tak z jednego wałka wycinamy paski - kładziemy je na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 15 minut.
- ciasto francuskie
- łyżka cynamonu
- 3 łyżki cukru
rozmrażamy ciasto francuskie, cukier mieszamy z cynamonem, wysypujemy na rozwałkowane ciasto francuskie, trochę zostawiamy, składamy placek z dwóch stron na pół, ponownie posypujemy, i powtarzamy składanie z dwóch stron, następnie łączymy pozostałe dwa wałki - i tak z jednego wałka wycinamy paski - kładziemy je na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 15 minut.
Jest ciasto francuskie, jest pysznie :)
OdpowiedzUsuńjest allepysznie!
OdpowiedzUsuń