Włoski gołąb

jeśli ktoś lubi tradycyjne gołąbki - jeść, ale nie robić - polecam gołąbki na nowo - po włosku - szybki i smaczny efekt.



składniki: 
- 1 kg mięsa mielonego
- 1 kg słodkiej kapusty (poszatkować)
- 1 szklanka ryżu (surowy)
- 4 jajka
- 1 czerstwa bułka
- 1 marchewka (zetrzeć)
- 1 cebula (pokroić)
- 3 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól, pieprz, vegeta
- 2 kostki rosołowe
- karton koncentratu pomidorowego. (ok 500ml)

Ze składników wyrabiamy jednolitą masę, formujemy kotlety. Następnie obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z dwóch stron. Włożyć do garnka, dusić około 2 godzin w 1 litrze wody z dodatkiem 2 kostek rosołowych i jeden koncentrat pomidorowy.









alle'pysznie!

Komentarze