Włoska chińszczyzna

Po jedzeniu ton makaronu sojowego pora na nowe połączenie. Tym razem dojdzie do fuzji kuchni azjatyckiej z kuchnią włoską a raczej jej symbolem - czyli makaronem.


potrzebne składniki:
- opakowanie makaronu do spaghetti
- opakowanie mieszanki warzy mrożonych do chińszczyzny
- przyprawa "5 smaków"
- sos sojowy
- dwa opakowania fix-ów - do potraw chińskich
- 3 małe piersi z kurczaka
- dla smaku można dodać - ząbek czosnku, słodką paprykę i co tylko lubimy

zaczynamy od piersi z kurczaka - kroimy i smażymy na oleju z dodatkiem sosu sojowego, w tym samym czasie wstawiamy wodę na makaron. kiedy kurczak jest już usmażony do patelni dolewamy fix wymieszany z wodą. kiedy mam już gotowy odcedzony makaron, ustawiamy wok'a, w nim przygotowujemy mieszankę warzyw. następnie kiedy kurczak jest już dokładnie wysmażony i podduszony w fix'ie - do warzyw dodajemy makaron i dolewamy kolejny fix. wszystko mieszamy i pozwalamy na lekkie zasmażenie makaronu - uwaga - żeby tylko nie przypalić! potem dodajemy mięso do naszej mieszanki w wok'u - wszystko polewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą "5 smaków". podsmażamy wszystko na małym ogniu - i gotowe! zapraszam do konsumpcji!









Komentarze