Czekoladowo orzechowa pokusa

a dokładniej - ciasto orzechowo - czekoladowe.
bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a w dodatku smaczne - tak co najmniej mogę wywnioskować poprzez jego całkowite zniknięcie po godzinie od wyjęcia z piekarnika...
Składniki:
200 g orzechów laskowych
3/4 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
tabliczka czekolady - ja dodałem gorzką, ale można dodać każdy rodzaj
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3 jajka

Przygotowanie:
zaczynamy od ugniatania orzechów, następnie zmielone/skruszone orzechy wrzucamy do miski, dodajemy czekoladę połamaną na kawałki - im mniejsze tym lepiej, i dodajemy resztę składników - wszystko razem miksujemy.
Pieczemy w 190 stopniach na 45 minut.
w 46 minucie już za pewne będziesz smakować swojego wypieku!
poniżej mała sesja fotograficzna z przebiegu prac wypiekowych:








do dekoracji użyte zostały orzechy w miodzie i polewa czekoladowa -
tym razem jednak gotowa dr. Oetkera.

Komentarze