Roladki szpinakowe z szynką parmeńską

Dla naszego szpinakowego szaleństwa inspiracją był ostatni odcinek "Ugotowanych" w TVN, po tym odcinku nabraliśmy chęci na tą zieloną mało smakowitą maź - na pierwszy rzut oka, ale cóż oczami nie jemy!

Składniki:
- piersi z kurczaka
- główka czosnku
- szpinak najlepiej świeży - my dysponowaliśmy mrożonym
- vegeta, sól, pieprz
- ser feta
- szynka parmeńska
- masło, sól, pieprz










Zaczynamy gotowanie!
   Po pierwsze szpinak:
Szpinak rozmrażamy, na patelni podsmażamy czosnek pokrojony w płatki na maśle, następnie dodajemy rozmrożony odciśnięty szpinak i ser feta - wszystko mieszamy i trzymamy na ogniu do rozpuszczenia się sera feta.
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, smarujemy ostudzoną masą szpinakową - zawijamy i ponownie zawijamy szynką parmeńską.
Gotowe roladki kładziemy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. pół godziny w 200 stopniach.

+ na gościnnych występach domowe frytki z ziemniaków!

Roladki czekające na pieczenie. 

 W piekarniku...












Komentarze