Schab który miał być ostrą piersią.

i tak właśnie miało być w dużym skrócie, Danuta jednak dokonała tutaj pewnej modyfikacji zostawiając mi zamiast piersi schab.
jednak jako amator sztuki kulinarnej udało mi się coś zaradzić z tym podstępnym faktem!
oto wyszło coś nowego
schab na ostro z warzywami
składniki:
  • schab - kilka plastrów
  • mieszanka mrożona "włoszczyzna paski"
  • ketchup, musztarda francuska, chrzan, vegeta, koper włoski, ocet balsamiczny
zaczynamy od mięsa lekko je ubijając, następnie smażymy w przyprawach - koper włoski, vegeta
w tym czasie wstawiamy do garnka mrożone warzywa i czekamy aż nam się lekko zagotują, dodajemy vegetę, ketchup, 3 łyżki musztardy francuskiej,1 łyżkę chrzanu, dolewamy 2 łyżki stołowe octu balsamicznego - i lekko dusimy, podsmażone mięso kroimy na pasy i dodajemy do warzyw - polecam serwowanie wraz z ryżem.





Komentarze