w rolach głównych:
Scena I:
pierś kroimy w pasy, układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy musztardę, polewamy oliwą, octem i posypujemy liśćmi bazylii, układamy warstwę pomidorów.
Scena II:
układamy kolejne piętra, aż pierś wyzionie ducha, polewamy octem i oliwą, posypujemy ziołami.
Scena III:
miejsce: Piekarnik rozgrzany do 200 stopni - czas trwania akcji - 50 minut
Finał:
na talerzu.
- pierś
- pomidory (2 dorodne)
- musztarda francuksa
- ocet balsamiczny i oliwa
- bazylia żywa i suszona
- oregano, tymianek, sól i pieprz
Scena I:
pierś kroimy w pasy, układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy musztardę, polewamy oliwą, octem i posypujemy liśćmi bazylii, układamy warstwę pomidorów.
Scena II:
układamy kolejne piętra, aż pierś wyzionie ducha, polewamy octem i oliwą, posypujemy ziołami.
Scena III:
miejsce: Piekarnik rozgrzany do 200 stopni - czas trwania akcji - 50 minut
Finał:
na talerzu.
muzyka:
Komentarze
Prześlij komentarz