Tiramisu truskawkowo-cytrynowe

tym razem nie będzie tutaj kawy - jak to w tradycyjnym szanującym się tiramisu przystało! pora na letnią odmianę tego deseru - z cytryną i truskawką

składniki:
  • truskawki 
  • serek mascarpone 250g
  • mleko 250 ml
  • pół cytryny
  • 2 jogurty naturalne małe
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania okrągłych biszkoptów
  • kakao
zaczynamy od masy - miksujemy ze sobą serek, jogurty i cukier puder. następnie kroimy na połówki truskawki (wzdłuż), do miski wlewamy mleko - wyciskamy do niego sok z 1/2 cytryny.  następnie w mleku z cytryną robimy szybką kąpiel biszkoptom, które układamy na dno formy, następnie dodajemy masę z serkiem i układamy truskawki - na to biszkopty ponownie masa serowo-jogurtowa i truskawki - po wierzchu posypujemy kakao.













Komentarze

  1. Choc uwielbiam klasyczne tiramisu, na taka owocowa wersje rez tez bym sie skusila!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowna, letnia, orzeźwiająca wersja! Strzał w dziesiątkę podczas wysokich temperatur :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz