Starte ciasto z orzechami które nie jest tartą!

kolejne zimowe, lodowe popołudnie spędzone na szybkim pieczeniu i objadaniu się surowym ciastem.
ciasto orzechowe z niespodzianką!

składniki:
6 jajek
4 szklanki mąki
1 opakowanie orzechów laskowych - startych
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
tabliczka gorzkiej czekolady
pół margaryny (125 g)



bardzo prosty przepis w wykonaniu
wszystkie składniki miksujemy w mikserze, i wylewamy połowę objętości na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - na połowę ciasta w formie układamy połamane części tabliczki czekolady - na to wylewamy pozostałą część ciasta.
pieczemy 50 min w temperaturze 190 stopni C.






 Polewa czekoladowa: rozpuszczamy margarynę, dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki kakao, i trochę gorącej wody - do uzyskania upragnionej konsystencji.





Komentarze