odkrywanie kuchni polskiej na nowo trwa!
składniki:
od schabu odkrajamy skórkę z warstwą tłuszczu, następnie kotlety lekko "tłuczemy", na patelni podsmażamy same skórki tak aby zarumieniły się i były chrupiące, dodajemy do nich zmiażdżony czosnek, następnie zgarniamy na bok, zaczynamy lekkie podsmażanie kotletów - tak, aby lekko się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy wszystko na blachę, rozkładamy, posypujemy poszarpaną szałwią, posypujemy pieprzem i zielem, polewamy miodem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut.

składniki:
- schab karkowy bez kości, ale ze skórką
- świeża szałwia
- miód w stanie płynnym
- 8 ząbków czosnku
- pieprz ziarnisty i ziele angielskie
od schabu odkrajamy skórkę z warstwą tłuszczu, następnie kotlety lekko "tłuczemy", na patelni podsmażamy same skórki tak aby zarumieniły się i były chrupiące, dodajemy do nich zmiażdżony czosnek, następnie zgarniamy na bok, zaczynamy lekkie podsmażanie kotletów - tak, aby lekko się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy wszystko na blachę, rozkładamy, posypujemy poszarpaną szałwią, posypujemy pieprzem i zielem, polewamy miodem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut.

Komentarze
Prześlij komentarz