Brownie Alexis - czekoladową celebrację czas zacząć

Nie ma nic lepszego niż CZEKOLADA! zawsze na wszystko, wszędzie i w każdych ilościach.
Dlatego właśnie moja oddana przyjaciółka Alexis postanowiła je zrobić!

Składniki:
200 g masła
200 g czekolady deserowej
3 jajka
cukier wanilinowy
160 g cukru 
1 łyżka mąki pszennej tortowej
100 g orzechów włoskich

Orzechy włoskie prażymy w piekarniku (Alexis twierdzi, że prażone oznacza spalone... dlatego obiera je ze spalenizny), jeśli już targniecie się na pieczenie to możecie to zrobić w piekarniku ustawionym na 210-220 stopni - bez termoobiegu - na 10 minut.
Orzechy po wystygnięciu, siekamy, wkładamy do miski, dodajemy jedną łyżkę mąki (Alexis daje dwie - wierzcie jej, ona jest zaprawioną kucharką i lubi masło! to jest osoba godna zaufania!).
Następnie rozpuszczamy masło z czekoladą, kiedy ta masa jest już gotowa, możemy zmieszać 3 jajka z cukrem i cukrem wanilinowym - do tego mieszania wykorzystujemy trzepaczkę...
Wszystkie nasze wcześniejsze mieszanki łączymy razem, wylewamy na blachę wyłożonym papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika na 25-30 minut nagrzanego na 165 stopni + termoobieg.
Wyjmujemy, dekorujemy wedle uznania (Alexis tutaj popisała się niezwykłą finezją - zdjęcia potraktujcie inspiracyjne).

serdecznie pozdrawiamy! 
Alexis & B.

Komentarze