Pora na kolejną część szpinakowego szaleństwa, tym razem coś dla mniej wymagających i lubiących szybkie dania do przygotowania!
Składników również nie ma zbyt dużo:
- makaron - grubsze rurki
- główka czosnku
- pierś z kurczaka
- mrożony szpinak
- ser feta
- masło, olej
Zaczynamy od gotowania szpinaku w garnku, w tym samym czasie możemy obrać czosnek, i zacząć smażenie go na patelni - na maśle.
Możemy przejść teraz do zajmowania się kurczakiem - kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię do smażenia. Kiedy szpinak już nam się rozmrozi, dorzucamy go do patelni z czosnkiem i masłem - na koniec dodajemy na patelnię ser feta. Możemy to wszystko doprawić przyprawą włoską i dla smaku słodką czerwoną papryką. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. do usmażonego kurczaka dodajemy szpinak już odpowiedni przez nas doprawiony.
Na samym końcu mieszamy wszystko razem z wypłukanym w wodzie makaronem. I v'iola!
Składników również nie ma zbyt dużo:
- makaron - grubsze rurki
- główka czosnku
- pierś z kurczaka
- mrożony szpinak
- ser feta
- masło, olej
Zaczynamy od gotowania szpinaku w garnku, w tym samym czasie możemy obrać czosnek, i zacząć smażenie go na patelni - na maśle.
Możemy przejść teraz do zajmowania się kurczakiem - kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię do smażenia. Kiedy szpinak już nam się rozmrozi, dorzucamy go do patelni z czosnkiem i masłem - na koniec dodajemy na patelnię ser feta. Możemy to wszystko doprawić przyprawą włoską i dla smaku słodką czerwoną papryką. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. do usmażonego kurczaka dodajemy szpinak już odpowiedni przez nas doprawiony.
Na samym końcu mieszamy wszystko razem z wypłukanym w wodzie makaronem. I v'iola!
Smacznego!
a póżniej będą roladki... szpinakowe! ale to po południu:)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń:-)
OdpowiedzUsuń